Portobellosvampe med avocado-koriandercreme

Svampe, avocado og frisk koriander. Ahh! Disse ingredienserne storhitter - sammen med de asiatiske smagsgivere, der er brugt i denne ret - i mit køkken.
Koriander har et meget kraftig smag, som man nok enten elsker eller hader. Jeg synes, den er rigtig god, da den virkelig giver kraft til både smag og duft.
Avocadoen fungerer her på samme måde som smørerost i mange opskrifter på fyldte svampe. En lækker, cremet konsistens. Men smagen af avocado trækker bestemt også frem.

Jeg kan godt lide krydret mad, og denne ret er relativt stærk. Jeg tror dog ikke, at den slår benene væk under nogen... Jeg serverede den med en let nudelsalat med persille, grønne bønner og koriander for at blive i smagstemaet - men på en diskret måde.

2 portobellosvampe
1 avocado
3/4 bundt frisk koriander
1 stor gulerod
2 forårsløg
½- 1 rød chili*
3-4 fed hvidløg
ca. en terning ingefær.
1 spsk. sojasauce
citronsaft.
salt og peber
lidt pinjekerner til drys.
Persille, koriander eller andre urter til pynt.

* afhængigt af styrke og din liking. Jeg brugte 1 uden kerner  

Riv guleroden groft og smid den på panden med forårsløg i tynde skiver.
Tag forsigtigt stokken af svampene og hak dem godt - smid dem ned i panden også.
Svits et par minutter. Bruger du lav/mellem varme behøver du ikke fedtstof. Brug evt. lidt vand.
Kør chili, hvidløg og ingefær i minihakkeren og smid det i panden, når grøntsagerne er næsten færdige.

Nu kan du smage grøntsagerne til - men den SKAL være lidt stærk på dette tidspunkt.

Blend avocado og koriander sammen med en stavblender. Har du ikke sådan en, kan du mase avocadoen med en gaffel og blande hakket koriander i. Dette giver i øvrigt en lidt grovere konsistens, som nogen måske vil foretrække.
Bland avocadomasse og grøntsager.
Smag til med salt, peber og citronsaft (smager skønt sammen med de øvrige ingredienser, men forhindrer også avocadoen i at brune - i hvert fald til en hvis grad).

Fyld svampene og drys med pinjekerner. Skal have ca. 25-30 min i ovnen.
Drys med masser af friske urter (eksempelvis persille og koriander).

Velbekomme!


Her serveret med en enkel nudelsalat med persille, koriander og grønne bønner

3 shout-out(s):

Luna sagde ...

Wow! Det ser altså super lækkert ud! Gad vide om det er muligt at jeg vil kunne spise disse to "hade ingredienser" (frisk koriander og avokado) på denne måde?

I hvert fald får du en thumps up her fra for et rigtig flot og inspirerende blogindlæg. :)

Jakob Rix sagde ...

Jeg siger mange tak... Jeg håber, jeg på et tidspunkt kan omvende dig til at elske disse ingredienser - ligesom med squashene måske?

Ellers har jeg en ide med noget aubergine/persillefyld, som måske tiltaler mere... Lidt a la baba ganoush...

Luna sagde ...

Aubergine/persillefyld lyder rigtig godt. :)

Men du må også gerne forsøge at omvende mig! Hmm... Jeg har faktisk en idé om at jeg vil forsøge at omvende mig selv mens du er i Tanzania. Hvis det ikke lykkedes, må du jo banke lidt i bordet når du kommer hjem. "SÅ går den ikke længere søster grønkål!" Øhh... Eller koriander? Eller noget... ;)

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...