Jeg synes bare, det smager så SUPER kedeligt!
Dette er havregrød i en bad ass, spicy og mega lækker udgave. Inspireret af indiske og tamilske grødretter, kaldet upma, men i en moderne, indkøbsvenlig udgave.
Slå dig løs, og prøv den med spelt, byg, amaranth, quinoa eller hvilken som helst andet grødegnet korntype!
1-2 personer:
1 spsk olie, gerne kokosolie
1 tsk. sennepsfrø
1 tsk. spidskommenfrø
1 løg
1-2 fed hvidløg, finthakket
1-2 røde eller grønne chilier, finthakket
1 skive frisk ingefær, finthakket
1 tsk. karrypulver
2,5 dl. havregryn
1 tomat, i tern
5 dl. vand
1/2 tsk salt
Friskkværnet sort peber
Friskpresset citronsaft
Vælg blandt følgende toppings, eller brug din fantasi:
- Grofthakkede nødder
- Friske krydderurter (gerne citronmelisse, mynte og/eller thai basilikum)
- Revet kokos
- Rosiner, dadler, tørrede abrikoser eller andet tørret frugt
- Evt. Sriracha, chiliflager eller anden chilisauce til at give et ekstra spark (men smag lige på retten først)
Tilsæt løg og steg i 3-4 minutter, til det er blødt.
Tilsæt hvidløg, chili, ingefær og karrypulver og steg i 1 minuts tid, eller indtil hvidløget er blødt. Pas på ikke at brænde på.
Tilsæt havregrynene og rist dem i ca. 1 minut. Herefter tilsættes tomat og vand.
Lad retten simre, til grøden er blød og cremet. Cirka 5 - 7 minutter.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Peace!
2 shout-out(s):
Spicy havregrød jeg har ikke fået havregrød i 10 år men denne her havregrød smager jo ikke af havregrød virkelig god og sund opskrift.
og supper nice biled.
Uhm jeg elsker anderledes retter og dette ser godt ud :-)
En flot blog du har, er du holdt op med at blogge?
Glædelig jul og godt nytår herfra :-)
Send en kommentar