Denne opskrift giver tynde, fine og elastiske pandekager. Er du til tykke pandekager så start med eksempelvis 4 eller 5 dl. sojamælk.
Ca. 8 tynde pandekager.
4 dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
6 dl. sojamælk med calcium uden sukker (vand kan erstatte lidt af væsken)
1/4 tsk. salt
evt. 1 tsk.kardemomme (kan udelades)
1 tsk rapsolie
God plantemargarine til stegning (eksempelvis FRI, AMA økologisk eller Nutana)
4 dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
6 dl. sojamælk med calcium uden sukker (vand kan erstatte lidt af væsken)
1/4 tsk. salt
evt. 1 tsk.kardemomme (kan udelades)
1 tsk rapsolie
God plantemargarine til stegning (eksempelvis FRI, AMA økologisk eller Nutana)
Hæld sojamælk og olie i en skål og sigt de tørre ingredienser i under piskning.
Lad dejen trække i 15 - 30 minutter (afhængigt af hvor lang tid du har).
Steg pandekagerne ved middel - høj varme, vend når overfladen er tør og
kanten er let brun. Jeg bruger altid min non-stick pande til pandekager.
Server med:
- syltetøj eller sukker
- sirup. Prøv eksempelvis ahornsirup, dadelsirup eller lakridssirup (helst fra Johan Bülow)
- frisk frugt
- tofuis. Mærket Tofuline kan købes i større supermarkeder i hele landet og smager SUPER godt. Testet og godkendt af mange "tvivlere", der næsten ikke ville tro, at det var vegansk is, de spiste
- mælkefri "Nutella", hvis du kan finde det. Prøv at kigge i et velassorteret supermarked. Det er ikke sikkert, at det fremgår af mærkaten, at produktet er mælkefrit. Tjek ingredienslisten for mælkeprodukter
- kolde pandekager med plantemargarine og rørsukker
- æblemos
- brun farin
- frugtkompot (eksempelvis rabarber)
- chokoladesauce (uden mælk naturligvis)
8 shout-out(s):
Virkelig gode!
Jeg havde godt nok kun soyamælk med vanille, men ohmnomnom, lækker opskrift!
Super lækre pandekager, de er et hit her i huset. Tak :)
spændende opskrifter! Pandekagerne er da noget der skal prøves :)
mvh Dorthe www.madabc.dk
Hvor er jeg glad for, at I kan lide dem!
De smagte fantastik godt! Det er mine og ungernes første veganske pandekager, og de kunne (næsten) fuldt ud måle sig med dem vi plejer at lave. Jeg puttede skallen af en øko citron i, for det plejer jeg at gøre i pandekager, og det var rigtig godt.
Verdens bedste pandekager, meget bedre end dem med æg :-)
De var virkelig lækre. Jeg puttede vanillesukker i, og det var lækkert. Desuden bliver kanten virkelig sprød, sprødere end ved alm. pandekager.
Send en kommentar