2-3 personer.
ca 400 gr. sød kartoffel (også kaldet batater eller sweet potatoes) (2-3 stk.)
1 -2 løg, groftsnittet (suppen skal blendes senere)
3 -5 fed hvidløg, groftsnittet/i skiver
1 rød chili uden kerner, i strimer.
1 tsk. spidskommen
2 tsk. garam masala
1 tsk. rosenpaprika (en lidt stærkere paprika)
2-3 laurbærblade
7,5 dl grøntsagsbouillon
150 gram røde linser
165 ml. kokosmælk (en lille dåse)
2-3 spsk. foretrukken olie
Evt. lidt citronsaft.
Indstil ovnen på 180 grader.
Skrub de søde kartofler fri fra eventuel jord, og prik et par huller i dem.
Du kan bruge en gaffel. Jeg brugte en stor kniv, fordi jeg er så rock n' roll.
Smør kartoflerne med en spiseskefuld af olien, læg dem i et fad og smid dem i ovnen.
Giv dem ca. 35 - 50 minutter, til de er bløde. Vend halvvejs.
Lad kartoflerne køle lidt af. Når de kan håndteres, flås skrællen af, og de skæres i store tern.
Opvarm den resterende olie ved middel/høj varme i en lille gryde, og svits løg, hvidløg og chili i et par minutter. Tilsæt krydderierne, og "brænd af" i 1-2 minutter. Tilsæt linser og 5 dl. bouillon, resten gemmes til justering. Kog suppen i ca. 20 minutter, til linserne er bløde.
Fjern laurbærbladene, tilsæt de søde kartofler og blend indtil suppen er blød, cremet og jævn.
Tag dig nu endelig god tid med at opnå den dejlige konsistens, som du og din suppe fortjener. Bruger du som jeg en stavblender, kan det godt tage lidt tid, og det må det jo så gøre!
Tilsæt kokosmælk og brug det sidste bouillon til at justere konsistensen.
Smag suppen til. Den har allerede salt fra bouillon og peber fra garam masala.
Du kan eventuelt smage til med lidt citronsaft.
Her serveres suppen med gojibær og mynte |
0 shout-out(s):
Send en kommentar