Pakoras med ramsløg

En tur i skoven for tiden kan give en dejlig høst med hjem. Især hvis man bor i nærheden af, hvor der gror ramsløg. Det gør jeg heldigvis, og når man tager en tur i Riiskov, så er man ikke i tvivl - de står overalt i skovbunden. Det har de gjort i noget tid, og det er faktisk med at nyde dem, inden de bliver for store og grove.



Jeg brugte cirka halvdelen af denne flotte buket til at lave pakoras. Det er en indisk snack, hvor man dypper grøntsager i en krydret dej, og dypsteger dem. Mmmmhh... De er ofte lavet med spinat, palak pakora, eller kartoffel, aloo pakora... De kan også være lavet med løg og kaldes da ofte for bhajji (Thank you wiki!). Du kan dog også bruge en blanding af forskellige grøntsager... De minder en smule om den japanske ret tempura, hvor dejen dog ofte er lavet med en anden meltype og faktisk skal være klumpet.



1 person (faktisk foreslår jeg, at du laver dobbelt til dig selv uden at sige det til nogen!)
Pakoras:
1 dl besan-mel (også kendt som gram-mel eller kikærtemel)
ca. ½ dl vand.
1 tsk. garam masala
1 tsk. paprika
1 tsk. salt
1 tsk. citronsaft.
1 knsp. bagepulver.
ca. 30 blade ramsløg, skyllet grundigt og snittet i strimler.

Mix ingredienserne (undtagen bagepulver og ramsløg) grundigt, og lad dejen hvile i ca. 20 minutter.
Rør herefter bagepulver i, og mix grundigt. Tilsæt til sidst ramsløg.
Vurder konsistensen. Dejen skal være tyk, men dækker det ikke ordentligt, kan der tilsættes lidt vand.

Form små kugler af dejen ved hjælp af en teske og en spiseske, sådan at du former med teskeen i spiseskeen (øøhm... got it?).

Varm olien op til 150-180 grader, eller til en brødterning er brun og sprød på 30 sekunder.
Frituresteg de små syndige kugler (no pun intended!), og dryp dem af på køkkenrulle eller kaffefiltre.

Du kan også:
  • Bruge (næsten) enhver anden form for grøntsag - eksempelvis kartoffel, løg, spinat, blomkål, aubergine.
  • Bruge andre krydderier - spidskommen, chili osv.
  • Røre ca. 1 tsk. sojayoghurt i dejen.



Serveret på snittet salat og dryppet med tamarind-chutney og sambal oelek.

1 shout-out(s):

Deborah sagde ...

Det har længe været på to-do listen og er rykket endnu længere op nu :-)

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...