Peanutdip ver. 2 med lyndukkah

Som lovet i "Mit Afrika"-indlægget, kommer her en opskrift på en lynhurtig forret eller snack. Dippen skal dog lige køle af en 10-minutters tid i køleskabet, ligesom nødderne også lige skal køle lidt.
Peanut/chili-dippen er stadig et hit, men er man ikke så meget til ingefær, så er den ikke den store succes. Her følger derfor en ingefærfri peanutdip.

Dukkah er en egyptisk småret, og består af hakkede, ristede og krydrede nødder. Normalt dyppes noget godt brød i olivenolie, og derefter i nøddeblandingen. Men synes man, det lige er offensivt nok, så kan peanutdippen klart anbefales. Er der mere tilbage af blandingen, gør den sig fantastisk ovenpå en salat eller suppe.Peanut dip ver. 2
1 spsk peanut butter
3-4 fed hvidløg, hakket/presset.
1 spsk soja sauce
saften fra ½ appelsin
saften fra ½ lime
Ca. 0,5 – 0,7 dl. vand (jeg har forgæves forsøgt at finde et dl mål på markedet, men det er ikke lykkedes).
½-1 tsk rød karry/paprika
1 drys sukker
1 drys salt
evt. sambal oelek/chilipulver efter smag

Ved smag varme, varmes peanut butteren op på en pande eller en lille gryde. Tilsæt hvidløg og svits det kort i 1 minuts tid. Tilsæt sojasauce, og rør blanding ud. Tilsæt herefter saften fra frugterne. Rør igen, til der ikke er nogen klumper. Tilsæt vandet lidt af gangen (husk, målet her er på øjemål). Blandingen virker MEGET tynd, men fortvivl ikke! Når alle klumper er pisket ud, lidt vand er fordampet og det har kølet af, så er det stivnet meget.
Smag til med salt og sukker – ca. et fingertag salt og en teskefuld sukker.

Og nu skal du så beslutte dig for, hvad du gør:
Du kan sagtens tilsætte chili efter smag – dippen vil elske dig for det. Men vil du servere den med dukkah, skal du passe lidt på, at krydringen ikke bliver for stærk. Derfor vil jeg råde til ikke at putte chili i både dippen og drysset, hvis du ikke er til stærkt mad.

Lyndukkah
Tag en stor håndfuld nødder – jordnødder eller hasselnødder (lad bare den tynde skal sidde på) – og hak dem groft. Smid dem på en varm pande (men pas på den ikke er for varm) og rist nødderne i et minut eller to. Når de har fået lidt farve tilsætter du 2 spsk karry, 1 tsk chilipulver og 1 tsk salt.

Lad blandingen køle af i et enkelt lag, inden du serverer den med peanutdip og ristede brødbidder.

Velbekomme!


3 shout-out(s):

Marian N. Larsen sagde ...

Dukkah dukkah... Jeg har nu hørt dette ord mange gange, men har endnu ikke selv prøvet at lave dukkah selv. Så tak for din inspirerende opskrift...

Studieophold i Tanzania lyder sørme også meget spændende!

Mvh Marian

Buddhas Brownies sagde ...

Kan du SÅ se at komme i gang! :D

Ja, Tanzania er et super spændende land, og at opleve gæstfriheden er helt fantastisk!
Man bliver inviteret indenfor eller med til bryllup, skønt man ikke rigtig kender hinanden. Men folk kan også finde på at spørge dig på gaden, om de ikke må få din email "to share experiences".
I forgårs sludrede jeg med en i et par minutter, hvorefter han spurgte mig, om jeg ikke ville købe en computer for ham, når jeg kom til Danmark :) Tillid er godt, meeeen...

Ups... Tilbage til maden :D

Marian N. Larsen sagde ...

Sikke en sød historie om tillid og gæstfrihed. Det er jo langt fra vores indstilling her i det ganske land så derfor må det jo være ekstra sjovt at opleve. Og så samtidig snuse lidt nye opskrifter og madlavningsfif til sig! Nyd det....

Og jaja, skal nok! Dukkah må snart på menuen hos mig =)

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...