Artiskokpesto

Jeg dedikerer denne opskrift til min storebror. Han har, som mange andre, været super støttende omkring min veganisme men havde dog en bekymring. Han elsker italiensk mad, og udsigten til ikke at kunne byde på hjemmelavet frisk pasta og mozzarella var ikke rar. Heldigvis lader det italienske køkken sig ikke begrænse til disse ingredienser. Hint, hint brormand...

Denne cremede pesto har en dejlig frisk smag fra citronen og er lynhurtig at lave. Den er ideel til frokost vendt med pasta, på brød eller som dip til grøntsager. Ønsker du et mere fuldendt måltid, kan du eksempelvis servere med pasta, hummus, en grøn salat og et godt brød.





Det skal du bruge:
  •  2 fed hvidløg, eller efter smag og størrelse
  • 1 dåse artiskokhjerter, drænede
  • Skallen af 1 økologisk citron, saften fra en halv
  • 1 bundt basilikum (det afbillede bundt var ret lille. Brug gerne mere)
  • ½ dl olivenolie
  • evt. salt og peber

Jeg bruger blenderskålen til min stavblender og starter med at hakke hvidløget. Derefter tilsættes artiskokhjerter, citronsaft og olivenolie. Pulser og skrab ofte ned fra kanterne. Tilsæt basilikum. Pulser igen og skrab forsat ned fra kanterne for at få en ensartet men stadig chunky pesto.
Smag evt. til med salt, men vær opmærksom på, at artiskokhjerterne er saltede fra lagen.



Opskriften passer til 4-500 g. fuldkornspasta


Lækker på knækbrød med kapers eller hakkede oliven.

    Du kan variere pestoen på mange måder ved at tilsætte
    • tørrede chiliflager
    • gærflager for at få en lidt "ostet" smag. Disse kan købes i helsekosten eller i Matas
    • letristede pinjekerner eller valnødder
    • tomatpuré

    Velbekomme!

    8 shout-out(s):

    Lærke sagde ...

    Jeg ææælsker artiskokker, så den skal helt sikkert prøves!

    Buddhas Brownies sagde ...

    Det gør jeg virkelig også, selvom jeg vist forsømmer dem lidt en gang imellem... Jeg håber du kan lide opskriften!

    Hans sagde ...

    Det lyder som en rigtig lækker opskrift! Er selv helt vild med artiskokker, og ja - af en eller anden prsag får man dem ikke købt særlig ofte. Jeg skal dog helt sikkert prøve din opskrift i løbet af ugen.
    Bruger du egentlig artiskokker i olie eller i vand?

    Mvh Hans

    Buddhas Brownies sagde ...

    Fik du afprøvet opskriften Hans? Jeg håber, du synes om den... Jeg bruger artiskokker i en lage på vand, men artiskokker i olie kan umuligt give et dårligere resultat...

    Rikke sagde ...

    Nu har det her altså irriteret mig ret længe - hvordan kan det være, at jeg ikke kan følge denne blog som fast læser, ligesom normal kan med andre blogspot-sider?

    Det er højst frustrerende! :)

    Buddhas Brownies sagde ...

    Hej Rikke...

    Det har man også kunnet en gang. Hvis det bare handler om et sideelement, burde det være til at løse.

    Jeg skal hurtigst se, hvad jeg kan gøre! :D

    Tak fordi du gør mig opmærksom på problemet!

    Rikke sagde ...

    Lækkert! Håber du lige kan udpege det :D

    Anonym sagde ...

    Guuuuf!!!

    Send en kommentar

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...