Kartoffeltoppe, glaserede rødløg og rødbede med grøntsagstopping.

Hvis du har lyst, kan du jo oversætte det til et eller andet fancy fransk.
Jeg kan ikke fransk, så hvis du gør det, vil du så ikke være sød at skrive det i kommentarerne?
Tak, du er en kammerat!

Dette indlæg består af to ting, jeg aldrig har prøvet før og en tredje, som jeg har tænkt på i et stykke tid.
Det første er kartoffeltoppene. Jeg har smagt forskellige frostsjovere, men aldrig nogen veganske. Og når man leder på nettet, er der æg i næsten alle sammen. Det er dog slet ikke nødvendigt. Det bliver lækkert og snacky alligevel.
De glaserede løg har jeg heller aldrig prøvet. Men flåk, det var lækkert.
Og rødbedeskiverne med grøntsagstopping er jo egentligt mere en anretning end en decideret opskrift. Men flot ser det sgu ud - det må du gi' mig!

Det skal lige siges: Vores komfur består af én virkende kogeplade (uden mulighed for varmeregulering) og en ovn, hvis temperatur udelukkende kan vurderes efter hvorvidt samt i hvor høj grad, man ville forbrænde sig ved berøring af bradepanden. Så lige meget hvor venlig og flittig en blogger jeg ønsker at være - så kan jeg ikke garantere for bagetid og -temperatur i disse opskrifter. Til gengæld må du skisme gerne fortælle os andre omkring temperatur og tid, hvis du prøver nogen af dem.

Alle opskrifter er til 2-3 personer.

Kartoffeltoppe:
4 kartofler.
1 spsk. raps- eller olivenolie.
3 spsk kogevand fra kartoflerne.
1 spsk. tørret timian.
1 spsk. tørret rosmarin.
salt og peber efter smag.


Kartoflerne skæres i store tern og koges efter bedste evne. Når de er kogt, hældes vandet fra (husk at gemme en smule) - og gryden stilles tilbage på kogepladen. Lad kartoflerne "tørre", ryst gryden en gang imellem, så det ikke brænder på. Efter 20-30 sekunder tages gryden af varmen.
Mos kartofler og tilsæt olie og kogevand (1 skefuld af gangen, til den rigtige konsistens ønskes).
Smag til med krydderurter, salt og peber (og juster evt. konsistensen igen).

Tag en teskefuld kartoffelmos (den skulle gerne være blød og smidig) og form små toppe.
Sæt dem på en smurt bradepande (eller på bagepapir).
Bag dem ca. 25 min ved 200 gr. (husk, dette er kun et skøn, grundet mine alternative køkkenforhold for tiden).

Glaserede rødløg:
3 små rødløg.
1 dl. rødvin.
4 spsk hvidvinseddike.
2 tsk sukker.
1 nip salt.


Pil det yderste lag af løgene og skær dem i kvarte.
Fjern kun "trådene" fra løget - sørg altså for, at bådene stadig hænger sammen.
Bland de øvrige ingredienser.
Smid løg og vin på panden, og lad væden koge helt ind. Dette kan godt tage 15-20 min. Sørg for at vende løgene, så alle sider får smag.

Rødbede med grøntsagstopping
Som nævnt tidligere, er dette nok nærmere et anretningstip end en decideret opskrift. Kog fire rødbeder (skrubbede, med skræl!) i letsaltet vand, til de er næsten møre. Skær enderne af, og skær rødbeden i skiver. Læg dem på en bradepande og pensl med olie. Bag i ca. 15-20 min.
For fyldet: Prik et par huller i en aubergine med en gaffel, og bag dem i ovnen - gerne ca. 45 min ved 200 gr.
Skær dem i kvarte, og flå skindet af, når de er er afkølet en smule. Skær dem herefter i tern.
Ta' tre tomater, skær et kryds i enden, og overhæld dem med kogende vand. Efter ca. fem minutter hælder du vandet fra, og dækker dem til et par minutter yderligere. Flå nu tomaterne.
Smid auberginen på panden sammen med en peberfrugt i tern (du behøver ikke fedtstof).
Efter et par min tilføjer du tomaterne,
Slut af med et halvt bundt hakket persille og smag til med salt og peber.

Anret nonchalant oven på rødbedeskiverne. Der vil nok være lidt fyld til overs.


0 shout-out(s):

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...